Fylkeskommunen vil selge eierandelen i RSL 

Fylkeskommunen vil selge den direkte eierandelsposten på 5 % i Rygge Sivile Lufthavn (RSL) for én krone til Østfold energi. Østfold energi eier nå 15 % og er kontrollert av de samme fylkespolitikerne. Dermed vil eierskapet profesjonaliseres noe og forhåpentligvis være litt lenger unna politikernes interesser, som nå kan konsentrere seg om å sette rammebetingelser som er gode for flynæringen. Kanskje Østfold energi da kan lettere gå sammen med minst en av de to store andre eiere Thon eller Orkla og gi riktige og gode levevilkår til den nye aktøren Rygge Airport AS? 

Fylkespolitikerne kunne til og med gjort som vi i Venner av Rygge foreslo i mars å gi regionstøtte tilsvarende flypassasjeravgiften for å lette reetableringen av et tilbud på Moss Lufthavn Rygge. Kanskje Ryanair eller en av de andre lavprisaktørene vil være interessert i å gjenopprette aktiviteten? 

Les mer om saken i Moss Dagblad:

http://www.mossdagblad.no/lokalt/haabeth-eierskapet-er-en-byrde-1.899718

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.