SV sier nei til Rygge

NTB melder at SV sier nei til videre flyplassdrift på Rygge.

La oss alle jobbe knallhardt med å holde SV under sperregrensen og at de får null stemmer fra Venner av Rygge-venner. Å direkte si at de vil jobbe mot vår kjære flyplass er en forakt vi bare kan se fra fanatikere helt uten bakkekontakt. Vi får håpe at LO-folket kjører SV knallhardt på dette. Er det mulig med et mer arbeiderfiendtlig utspill?

Dette sier stortingskandidat Lars Haltbrekken i Sosialistisk venstreparti (SV):

– Grunnen til at SV vil skrote en tredje rullebane, er at vi vil hindre en videre vekst i flytrafikken, ettersom den innebærer et stadig større klimaproblem. Da kan vi heller ikke satse på økt flytrafikk fra Rygge. Det vil føre til de samme klimautslippene. [1]

SP vil ha aktivitet på Rygge, men vil begrense flynæringen mulighetsrom gjennom å si nei til en tredje rullebane. Venner av Rygge sier ja til en tredje rullebane om det er forretningsmessig fornuftig (den vil være 3000 meter lang og kunne ta alle fly Rugge ikke kan ta med sine 2442 meter. Konkurrerer ikke i samme marked.).

Det er synd at så mange politiske parti jobber mot Rygge og flynæringen.

Kilder

[1] https://www.dn.no/nyheter/2017/08/30/0526/Luftfart/sv-sier-nei-til-rygge

[2] https://www.nrk.no/nyheter/sv-sier-nei-til-rygge-1.13664210

[3] https://www.p4.no/nyheter/sv-sier-nei-til-rygge/artikkel/709403/

Del siden på …Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

5 thoughts on “SV sier nei til Rygge”

  1. SV sier ikke nei til Rygge, men tar realitetene på alvor.
    Hvor vidt det blir en ny, privatdrevet flyplass på Rygge, kan ikke politikerne avgjøre. Det er opp til selskapet som jobber for å få på plass drift.
    Når det gjelder tredje rullebane på Gardermoen, er SV klare på at vi ikke ønsker det. Noen partier har foreslått Rygge i stedet, dette er avvist av blant annet Avinor.
    Vi tar dette på alvor og mener det er feil å forespeile en løsning som ikke er reell. Det er å kaste «blår i øya» på østfoldingene. Skulle Avinor endre holdning, mener også Østfold SV at Rygge er en bedre løsning enn å bygge en tredje rullebane på Gardermoen.
    Samtidig satser vi mer enn andre på tog, og raskere utbygging av IC-traseen gjennom fylket. Det vil skape enda flere arbeidsplasser, det er miljøvennlig og framtidsretta.

Legg inn en kommentar