Moss lufthavn Rygge solgt!

  1. Da har investeringsselskapet Jotunfjell Partners kjøpt bygningsmassen på Rygge ved å overta alle aksjene i Rygge Sivile Lufthavn AS (RSL). Inntil nå har Orkla Eiendom, Thon Holding og Østfold Energi  eid Moss Lufthavn Rygge (MLR) gjennom RSL. Fylkeskommunen overdro sin aksjepost på 5 % til Østfold Energi for ikke lenge siden.

De nye eierne sier gjennom en av grunnleggerne Kristoffer Olsen at:

– Vi har notert oss at passasjerer, tidligere ansatte, næringsliv og myndigheter i regionen har vist både initiativ og besluttsomhet for å få lufthavnen på Rygge tilbake i drift. Vi håper dette engasjementet videreføres og at vi igjen kan ta imot fly og passasjerer på Rygge, sier Olsen.[1]

Vi får satse på at de får med seg Rygge Airport (RA) og deres konsesjon slik at en oppstart kan få startet opp nå i 2018!

Dette blir strålende!

 

(Lagt til 2017-04-04 20:17) Ifølge NRK har Jotunfjell Partners knyttet til seg folk med lang flyplasserfaring

«Blant andre har Espen Ettre blitt en del av styret i RSL. Ettre har over 20 års erfaring fra Oslo Lufthavn Gardermoen, blant annet som direktør.
Også Roel Huinink, med erfaring fra lufthavnene Schiphol og Arlanda, og tidligere administrerende direktør ved Sandefjord lufthavn Torp, Alf Reidar Fjeld, er knyttet til prosjektet. »[2]

 

(Lagt til 2017-04-04 23:30) ifølge E24 melder Rygge Airport at 

«Håper på samarbeid

I en pressemelding sent tirsdag kveld skriver Rygge Airport AS at de har blitt enige med Jotunfjell Partners om å møtes etter påske for å drøfte områder «der partene kan være komplementære og om synergier kan finnes».
«Rygge Airport AS har allrede oppnådd betydelig lokal støtte for sitt prosjekt for å reetablere sivil flyplassvirksomhet ved Moss Lufthavn Rygge,» skriver grupperingen ved styreleder Ole K. Sivertsen.
– Vi håper denne støtten kan komme sitt formål til gode ved at Rygge Airport AS og Jotunfjell Partners AS finner grunnlag for et samarbeid fremover tuftet på at disse to aktørene synes å ha en sammenfallende målsetting om å reetablere sivil flyplassdrift på Rygge, sier Sivertsen i meldingen. »[3]

Kilde

[1] http://www.mossdagblad.no/lokalt/moss-lufthavn-rygge-er-solgt-1.948788

[2] https://www.nrk.no/ostfold/jotunfjell-partners-kjoper-moss-lufthavn-rygge-1.13460791

[3] http://e24.no/naeringsliv/orkla-selger-rygge-sivile-lufthavn/23967438

Del siden på …Share on Facebook2.7kTweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

One thought on “Moss lufthavn Rygge solgt!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *