Åpner opp for konkurranse!

https://www.nrk.no/ostfold/to-selskaper-vil-ta-over-moss-lufthavn-rygge-1.13454921
Samferdselsministeren Ketil Solvik-Olsen (Frp) åpner for konkurranse på drift av Rygge ifølge NRK. Rygge Airport har fått tilsagn om konsesjon om gitte forhold oppfylles. Samferdselsministeren har ikke fått inn andre søknader, men åpner opp for dette.

«– Det er fortsatt åpent for at andre kan søke, sier samferdselsministeren.»[1]

Videre sier han 

«– Jeg synes det er veldig spennende at flere aktører ser på muligheten for videre drift av flyplass på Rygge. Det viser at det trolig er et større potensial der utover å være en flyplass for Ryanair, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NRK»[1]

Vi kan jo kanskje håpe på at dette er starten på at hele flyplassmarkedet åpnes for konkurranse og at monopolisten Avinor brytes opp og selges og at vi får inn privat kapital som er villige til å satse på ikke bare Rygge, men flere andre flyplasser uten all den politiske risikoen som finnes i dag. Disse signalene fra Solvik-Olsen er faktisk særdeles gledelige. Det er ikke statens oppgave å drive på med drift av flyplasstjenester. De skal kun legge tilrette gjennom å opprettholde rettsstaten for en blomstrende vekst i et marked med fantastisk mange gode muligheter om det slippes fri. 
Kilder

[1] https://www.nrk.no/ostfold/to-selskaper-vil-ta-over-moss-lufthavn-rygge-1.13454921

Del siden på …Share on Facebook501Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *