RSL utfordrer kommunene til å overta Rygge

Ifølge et oppslag i http://www.f-b.no/nyhet/rygge/moss-lufthavn-rygge/utfordrer-kommunene-til-a-overta-rygge/s/5-46-281840 (bak betalingsmur) så vil «RSL-sjef Pål Tandberg utfordrer nå flyplasskommunene i distriktet til å overta Moss lufthavn Rygge etter modell av Torp flyplass i Sandefjord.».

Pål Tanberg sier ifølge artikkelen «– Jeg registrerer den store entusiasmen som ordførerne i mossedistriktet legger for dagen for å beholde flyplassen samtidig som de retter en sterk kritikk mot oss for ikke å være behjelpelig med ny drift. Kanskje det er på tide at kommunene gjør noe mer enn å snakke. De skal få leie eller kjøpe terminalbygget av oss, sier Pål Tandberg til Moss Avis.»

Stemmer dette er det jo helt fantastisk og vi bør være på vei allerede: «– Vi har tilbudt Rygge Airport både å leie og å kjøpe terminalbygget, uten å få svar. Hele bygget er satt i en «møllpose» for at Rygge Airport skal kunne komme inn og overta bygget enten ved kjøp eller leie. Alt er klargjort for en ny oppstart. Rygge Airport er hjertelig velkomne. Vil ikke de, kan kommunene overta stafettpinnen, sier Pål Tandberg.»

Det er interessant hva lokale politikere sier om å gå inn med penger: «– Vi var forberedt på at Torp-modellen her ville bli tema. Når det er sagt har ikke vi penger til å gå inn i et flyplasselskap. Vi er tidligere blitt invitert som eiere i Rygge Airport, men takket nei. Det hører ikke med til kommunens oppgaver å drive en flyplass, sier Rygge-ordfører Inger Lise Skartlien (Ap).

Ordfører Tage Pettersen (H) i Moss vil ikke avskrive Torp-modellen.»

Vi ser veldig frem til torsdag da «Torsdag skal Rygge Airports Knut R. Johannessen informere fylkesutvalget i Østfold fylkeskommune om situasjonen på Rygge.»

Del siden på …Share on Facebook143Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *